van der Horst

WRC: Ogier en Evans spelen haasje-over

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans staat na negen van de zestien klassementsproeven aan de leiding van de Monza Rally, de afsluiter van het WRC. De Welshman heeft een kleine voorsprong op Sébastien Ogier. Dani Sordo is derde nadat Thierry Neuville tijd verloor na een foutje.
  • Shopa
Sébastien Ogier (Toyota) pakte zaterdagochtend op de openingsproef zijn leiderschap opnieuw op, maar op de volgende proef nam Elfyn Evans (Toyota) opnieuw over. Hoewel er volop gestreden wordt voor de titel, maken de Fransman en de Welshman er een mooi spektakelstuk van. Ogier blijft wel op koers voor de titel.

Thierry Neuville (Hyundai) leek druk te gaan zetten, maar op de tweede proef van de dag ging het mis. "Ik deed wat veranderingen aan de wagen en op koude banden begon ik te glijden. Ik raakte bijna door de bocht, maar het lukte net niet", aldus de Belg die op de neus de vangrail in schoof. Hij zakt van plaats drie naar vier en volgt nu op driekwart minuut van de leider. Dani Sordo (Hyundai) is nu derde op bijna een halve minuut van Evans.

Oliver Solberg (Hyundai) is nog altijd vijfde op een minuut van de kop, maar de jonge Zweed doet het wel voortreffelijk. Hij houdt voorlopig vlot Takamoto Katsuta (Hyundai), Gus Greensmith (Ford) en Teemu Suninen (Hyundai) af. Die laatste twee vechten een onderling robbertje uit.

In WRC2 komt Nikolay Gryazin verrassend genoeg opnieuw aan de leiding, nadat Marco Bulacia van de baan schoof.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons