van der Horst

WRC: Ogier en Neuville blijven elkaar bestoken

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Na tien van de zestien proeven leidt Sébastien Ogier met een kleine voorsprong op Thierry Neuville. De wereldkampioen wist zaterdagochtend zijn voorsprong wat te vergroten. Behoorlijk wat drama deze ochtend, want Elfyn Evans, Andreas Mikkelsen en Esapekka Lappi hebben moeten opgeven.
  • Shopa
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Een fel begin van Thierry Neuville (Hyundai i20) op de eerste proef van de dag, eentje van 30 kilometer. Maar de Belg moest na halfweg wat inleveren. Sébastien Ogier (Citroën C3) nam zelfs over en liep 3.6 seconden uit op de Belg. Op de tweede proef een tegenovergesteld beeld. Ogier was de hele proef sneller maar moest uiteindelijk drie tienden toegeven. Het verschil tussen de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen is nu 5.3 seconden.

Achter hen gaapt de grote leegte. De strijd om het podium blijft woeden, maar niet voor Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en Elfyn Evans (Ford Fiesta). De Noor raakte ter hoogte van de "flying finish" op de openingsproef van de dag een boom die het achterwiel helemaal losrukte. De Welshman schoof op de volgende proef in een snelle linkse bocht de berm in, gleed steeds dieper, tot een boom er met een flinke klapper een einde aan maakte. Ook Esapekka Lappi (Citroën C3) moest opgeven, met mechanische problemen.

Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
De strijd om het podium gaat nu tussen Jari-Matti Latvala en Sébastien Loeb. Latvala trekt voorlopig aan het langste eind, het verschil is nog net op één hand te tellen. Ook Ott Tänak lijkt nog niet uitgeteld. Hij zit nu op 40 seconden van de laagste podiumstek. Tänak pakte beide besttijden zaterdagochtend. De Est lijkt dus zijn zinnen te zetten op die podiumplaats. Kris Meeke (Toyota Yaris) is inmiddels opgerukt naar plek zes. Gus Greensmith is eerste R5-wagen op de zevende stek.

Er staat inmiddels ook een tweede Belg in de top tien. Guillaume de Mévius is dankzij een nieuwe besttijd nu tweede in WRC2, en tiende algemeen. Hij ging Adrien Fourmaux voorbij.

Foto's: Citroën Racing & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons