van der Horst

WRC: Ogier grijpt de macht in Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Toyota Yaris
Sébastien Ogier - Toyota Yaris
Sébastien Ogier heeft in de Monte-Carlo, de eerste manche van het WRC, de macht gegrepen. De Fransman toonde zich na de middag ontzettend sterk. Thierry Neuville beperkte de schade door de laatste proef te winnen en is nu derde.
  • Oeste Kart
Het werd een dagje voor Toyota. Elfyn Evans (Toyota) pakte vanochtend een loepzuivere hattrick, Sébastien Ogier (Toyota) leek op weg dat kabinetstukje te herhalen maar stootte op Thierry Neuville (Hyundai) op de slotproef. Ogier stoomde van drie naar twee op de openingsproef van de middag en zette op de volgende proef de jacht op Evans in. Ogier wipte over de Welshman in de slotproef met een tweede tijd, achter Neuville.

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Hij leidt nu met 1.2 seconden voorsprong op Evans. Neuville volgt op 6.4 seconden van de Franse leider. Daarachter gaapt een groot gat. Sébastien Loeb (Hyundai) is vierde maar al op ruim een minuut. Esapekka Lappi (M-Sport) is vijfde, bijna op twee minuten van de kop. Kalle Rovanperä reed een goede middaglus en is maar 22 tellen verwijderd van zijn landgenoot.  Takamoto Katsuta (Toyota) is zevende, weliswaar op ruim vijf minuten. 

Eric Camilli (Citroën) is achtste algemeen, eerste R5 en leider in WRC3, voor Nicolas Ciamin (Citroën) en Mads Ostberg, leider in WRC2. Opvallend is het tempo dat Grégoire Munster aan de dag legt, met zelfs een besttijd in WRC3. Hij is nu knap dertiende algemeen.

Foto's: Toyota Gazoo Racing WRC & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 24 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons