van der Horst

WRC: Ogier in de aanval

Sébastien Ogier - Ford Fiësta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiësta WRC
Na de kater voor Neuville en autosportminnend België gaat de Deutschland rally uiteraard verder. Na de korte show etappe van Panzerplatte dat meer dan waarschijnlijk de geschiedenisboeken zal ingaan als de KP waar het WK 2017 werd beslecht, ging de race verder met de gevreesde Panzerplatte over 42 km.
Door het wegvallen van Neuville kwam Ogier op een voorlopige derde plaats te staan op 15 seconden van Mikkelsen en 30 seconden van ploegmaat Tanak. Tijdens de eerste doortocht op de gevreesde Panzerplatte was de Fin Hänninen de snelste voor Ogier die op 42 km amper 4/10 goed maakte op leider Tanak, maar belangrijker was de 11,8 tellen die de Fransman goed maakte op de Citroën van Mikkelsen.

Op de volgende KP van Freisen gingen de Fordrijders door op hun elan en lukten opnieuw de snelste chrono’s. En opnieuw waren ze quasi even snel met een verschil tussen Tanak en Ogier van amper 4/10sec. Maar voor de tweede maal op rij kreeg Mikkelsen een lel om de oren, waardoor Ogier naderde tot op 5 seconden van de Noorse Citroënrijder.

Mikkelsen kon echter tijdens de laatste KP van de eerste lus voorlopig de meubelen nog redden en kon via winst zijn tweede plaats voorlopig veilig stellen. Het is nu wachten op Ogier om tijdens de tweede lus van de dag op te stomen richting de tweede plaats. En dan zullen we moeten kijken in de richting van M-Sport gezien ze dan twee wagens aan de leiding hebben rijden. Stalorders sluiten we niet uit.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons