van der Horst

WRC: Ogier klaar voor titelstrijd

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier heeft met een snelste tijd op de shakedown van de Rally van Catalunya getoond dat hij klaar is voor de titelstrijd dit weekend. De WK-stand werd trouwens goed gerespecteerd met Elfyn Evans op twee en Thierry Neuville op drie.
Sébastien Ogier (Toyota) was ongenaakbaar donderdagochtend. In de eerste lus draaide hij als wegopener meteen de snelste tijd. Hij herhaalde dat nog eens in de tweede en derde lus en zette met 2:33.6 een tijd neer die niet meer kon bijgebeend worden. Elfyn Evans (Toyota) eindigde op twee tienden, Thierry Neuville (Hyundai) op vier tienden. Ogier kan straks wereldkampioen worden, als hij zes punten meer pakt dan Elfyn Evans.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo (Hyundai) volgde nog goed tijdens zijn eerste poging, maar moest vrede nemen met een vierde tijd, weliswaar op amper zes tienden van Ogier. Ott Tänak (Hyundai) had vier pogingen nodig om zijn beste tijd neer te zetten, waarmee hij vijfde werd;. Kalle Rovanperä (Toyota) zette een zesde wagen binnen de seconde. Ook de verschillen met de Fords bleven beperkt, met Adrien Fourmaux op zeven en Gus Greensmith op acht.

In WRC2 topte Nikolay Gryazin de ranking voor Mads Ostberg en Eric Camilli. Emil Lindholm was de snelste in WRC3.

Morgen start de rally. Er moeten zeventien proeven worden afgelegd. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 14 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons