van der Horst

WRC: Ogier leidt en zit op titelkoers

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier staat na vier proeven aan de leiding van de Monza Rally, de slotmanche van het WRC. Hij gaat uitdager Elfyn Evans en Thierry Neuville vooraf.
Elfyn Evans (Toyota) moet 17 punten goedmaken op Sébastien Ogier (Toyota) wil hij de titel nog binnenhalen. De Fransman is echter niet zinnens om op zijn lauweren te rusten. Met drie snelste tijden op vier proeven steekt de regerende kampioen er met kop en schouders bovenuit. Evans won ook één proef, maar hij kon de schade amper beperken tot één tiende seconde. Er mag wel niets foutlopen voor Ogier, want als hij wegvalt krijgt Evans een gouden kans.

De tegenstand zit immers al op ruime achterstand. Thierry Neuville (Hyundai) kijkt als derde al aan tegen een achterstand van 27.2 seconden. De Belg had als enige twee reservebanden mee. Vooral in de nattere stukken verliest hij veel tijd door het meergewicht. 

De tussenstand achter de grote drie is een beetje vertekend door een rodevlagsituatie, waarbij een toeschouwer medische assistentie nodig had. Takamoto Katsuta (Toyota) en Kalle Rovanperä (Toyota) staan voorlopig vier en vijf, maar zakken straks wellicht nog een beetje in de tussenstand.

Voor Adrien Fourmaux (Ford) zit de dag en wellicht de rally erop. Hij stootte op een rotswand, ging over de kop en gleed zachtjes de afgrond in.

Meer info volgt.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 november 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons