van der Horst

WRC: Ogier lek, Loeb pakt in extremis over

Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Met nog één proef te gaan is Sébastien Loeb opnieuw de leider in de Rally van Monte-Carlo, de eerste manche van het WRC 2022. Sébastien Ogier reed lek op de voorlaatste proef en verloor zowat een halve minuut. Thierry Neuville blijft zesde.
Een ongelooflijke ommezwaai nog in de Monte-Carlo. Sébastien Loeb (Ford) leek zich neer te leggen bij de suprematie van Sébastien Ogier (Toyota), maar op de voorlaatste proef van de rally reed de regerende wereldkampioen lek en verloor hij zowat een halve minuut. Tegelijkertijd pakte Loeb de besttijd en heeft hij nu een voorsprong van 9.5 seconden op Ogier. Loeb kan M-Sport een eerste overwinning schenken sinds Wales 2018. Ogier was de laatste om te winnen in een Ford, in de rally waar hij de titel pakte. Er resten enkel nog de 14 kilometers van de Power Stage tussen Briançonnet en Entrevaux. 

Dat betekent ook dat beide Seb's nog voluit zullen gaan op de slotproef en er dus weinig punten zullen overblijven voor vaste WK-rijders.

Thierry Neuville (Hyundai) blijft zesde.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 23 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons