van der Horst

WRC: Ogier met winst naar achtste titel

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier is voor de achtste keer wereldkampioen geworden. De Franmans won ook de Rally van Monza, de afsluiter van het WRC. Thierry Neuville viel net naast het podium
Ogier (Toyota) zette nog eens stevig de puntjes op de i. De Fransman bleef het hele weekend strijden om winst in Italië en kreeg zondagochtend een vrijgeleide nadat Elfyn Evans (Toyota) twee keer stilviel. Geen winst noch titel dus voor de Welshman.

Dani Sordo (Hyundai) eindigde derde op 21.3 seconden. De Spanjaard kon zich nooit mengen in de strijd. Thierry Neuville (Hyundai) klampte aan tot hij zaterdag in een vangrail schoof. Hij besluit zijn seizoen op een vierde plaats, maar hij nam wel nog alle powerstagepunten mee naar huis. Oliver Solberg (Hyundai) eindigde knap vijfde op anderhalve minuut. Teemu Suninen (Hyundai), Takamoto Katsuta (Toyota) en Gus Greensmith (Ford) vervolledigen de top acht. Kalle Rovanperä werd negende.

In WRC2 won Jari Huttunen, in WRC3 was de zege voor Andrea Crugnola. Yohan Rossel pakt de titel met drie seconden op Kajetan Kajetanowicz.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 21 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons