van der Horst

WRC: Ogier meteen meesterlijk in Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier is de leider na de twee nachtelijke proeven op donderdagavond in de 90ste Rally van Monte-Carlo. Dat is de opener van het nieuwe WRC-seizoen. De wereldkampioen was meteen meesterlijk en klokte twee keer de snelste tijd. Thierry Neuville is pas zesde.
Na een korte shakedown konden de degens voor de eerste keer echt gekruist worden tijdens twee nachtelijke proeven, waaronder de langste proef van de rally. 

Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Ogier (Toyota) en Toyota gaven meteen hun visitekaartje. De wereldkampioen klokte de eerste snelste tijd in het nieuwe tijdperk van het WRC, met de nieuwe hybride Rally1-wagens. Hij was meteen 5.4 seconden sneller dan een verrassend sterke Sébastien Loeb (Ford) die meteen het potentieel van de nieuwe Puma toonde. Elfyn Evans (Toyota) was derde, maar al op bijna tien tellen van zijn teamgenoot. Thierry Neuville (Hyundai) opende met een zevende tijd op meer dan een kwart minuut. Hij was daarmee wel snelste Hyundai.

Op de tweede proef ging Ogier door op zijn elan. Hij pakte nogmaals de snelste tijd, weerom voor Loeb die in het tweede deel van de proef niet te volgen was. Evans klokte nogmaals de derde tijd, opnieuw voor een sterk blok Puma's.

Algemeen heeft Ogier een voorsprong van 6.7 seconden voorspong op Loeb. Evans volgt al op 11.2 seconden. Adrien Fourmaux komt op vier na een sterke tweede proef. Hij heeft een achterstand van 17.9 seconden. Gus Greensmith is knap vijfde. Thierry Neuville wist nog een plaatsje goed te maken en is zesde op bijna een halve minuut, net zoals Craig Breen (Hyundai) die zevende is. Ott Tänak is achtste op bijna driekwart minuut. Achter hem volgen nog Takamoto Katsuta (Toyota), Oliver Solberg (Hyundai) en een teleurstellende Kalle Rovanperä (Toyota) die dus pas twaalfde is.

Eric Camilli (Citroën) leidt in WRC2, voor Andreas Mikkelsen (Skoda) en Stéphane Lefebvre (Citroën)

Morgen zijn er zes proeven. De rally eindigt zondag met de Power Stage, na zeventien klassementsproeven.

Foto: Toyota Gazoo Racing & M-SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 20 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons