van der Horst

WRC: Ogier naar Monte-Carlo, Huttunen naar M-Sport

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier zal aan de start komen van de komende Rally van Monte-Carlo. De Fransman begint dus zijn uitbolseizoen met de nieuwe hybride Yaris. Jari Huttunen maakt dan weer de overstap van Hyundai naar M-Sport, voor de seizoensfinale in Monza. Dat maakte WRC.com bekend.
Hoe het seizoen van Sébastien Ogier er volgend jaar zal uitzien is nog onduidelijk. De regerende wereldkampioen gaf aan in 2022 niet langer te willen strijden voor de titel. Toyota trok daarom ook Esapekka Lappi aan om het stuur te delen van de nieuwe hybrideversie van de Yaris. Maar Ogier zal wel al zeker aan de start staan van de Monte-Carlo, de seizoensopener. "Het team rekent op mij, dat kan ik wel zeggen voor volgend jaar", aldus de Fransman die zijn horizonten aan het verkennen is in andere disciplines. Ogier heeft ook alleen maar lovende woorden over Lappi, "maar met Esapekka in het team is het duidelijk dat ik ooit een keuze zal moeten maken", aldus Ogier over zijn nieuwe seizoen. 

Jari Huttunen - Hyundai i20 R5
Jari Huttunen - Hyundai i20 R5
Terwijl de ene Fin wacht op een kans bij Toyota, krijgt een andere Fin er eentje bij M-Sport. Jari Huttunen neemt afscheid van Hyundai en trekt naar M-Sport. Lang zal hij niet moeten wachten op zijn eerste kilometers, want de Fin start in de Rally2-versie in Monza, binnen enkele weken.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 9 november 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons