van der Horst

WRC: Ogier neemt heft in handen

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier heeft zich meteen op kop gezet van de Monza Rally, de afsluiter van het WRC. Hij zet op die manier Elfyn Evans onder de druk in de strijd om het kampioenschap. De Welshman is de enige die Ogier nog van de titel kan houden.
  • De Swert Opticiens
Sébastien Ogier (Toyota) is niet naar Monza afgereisd om de kat uit de boom te kijken en veel te tellen. De Fransman moet in principe maar enkele puntjes scoren om zijn wereldtitel te verlengen, maar gaat duidelijk voor veel meer. Ogier klokte een sterke tijd op de openingsproef en zette zich daarmee op kop van de wedstrijd. Elfyn Evans (Toyota) nam de tweede proef voor zijn rekening, maar kwam amper dichter. Hij volgt nu op 3.5 seconden van de leider. Met deze één-twee is Toyota uiteraard ook zeker van de merkentitel.

Thierry Neuville (Hyundai) is voorlopig derde, weliswaar al op 16.8 seconden. De Belg nam een risico door twee reservebanden mee te nemen, maar dan lijkt hem nu zuur op te breken. Toch is hij de 'best of the rest'. Dani Sordo (Hyundai) en een sterke Oliver Solberg (Hyundai) sluiten de top vijf. Adrien Fourmaux (Ford), die het als enige aandurfde twee zachte banden mee te nemen, volgt mooi als zesde.

In WRC2 staat er geen maat op Nikolay Gryazin (Skoda).

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons