van der Horst

WRC: Ogier neemt het heft in handen in Kroatië

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier heeft op soevereine manier het commando genomen in de Rally van Kroatië, de derde manche van het WRC. De Fransman en Toyota profiteerden optimaal van een betere bandenkeuze. Thierry Neuville is nu derde en kijkt aan tegen een achterstand van 20 seconden.
Het was al Toyota wat de klok sloeg zaterdagochtend. Ze graaiden alle besttijden mee en verdeelde die netjes onder elkaar, met twee snelste tijden voor Sébastien Ogier (Toyota), eentje voor Elfyn Evans (Toyota) en zelfs eentje voor Takamoto Katsuta (Toyota). Ogier nam de kop snel over van Thierry Neuville (Hyundai) en nam in zijn zog Elfyn Evans mee die hij zoetjes aan uit de wielen rijdt.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Hyundai kende een moeilijke ochtend, met een vroege lekke band voor Craig Breen (Hyundai). Ook Ott Tänak kwam nooit onder stoom en Thierry Neuville verloor heel snel, veel tijd, maar beperkte later de schade, al kon het nog beter. "Geen perfecte ochtend: we vielen even stil, de bandenkeuze en op het einde verloor ik de remmen en kon ik de handrem niet meer gebruiken, dus ik moest het voorzichtig aan doen op de gravelstroken", aldus de Oostkantonner.

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta WRC
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta WRC
Ogier leidt met een voorsrpong van 7 seconden op Evans en net geen 20 tellen op Neuville. Tänak volgt nu als vierde op 37.5 seconden. Adrien Fourmaux (Ford) is als vijfde 'best of the rest'. De jonge Fransman en zijn Belgische co-rijder Renaud Jamoul reden enkele indrukwekkende tijden en waren amper uit de top vijf te branden. Fourmaux ontdeed zich volledig van Pierre-Louis Loubet (Hyundai) en teamgenoot Gus Greensmith (Ford). Takamoto Katsuta heeft duidelijk zijn zinnen gezet op Loubet en Greensmith en volgt als achtste, vóór Breen die wat in het ijle rijdt.

De proef werd na Mads Ostberg stilgelegd om publiek te verplaatsen, en dat in een rally achter gesloten deuren, al is daar niet veel van te zien met duizenden toeschouwers langs de kant van de weg. De Noor profiteerde om terug over Nikolay Gryazin te springen in WRC2, die met koude banden de baan op moest. De WRC2-kampioen is ook tiende algemeen.

Foto: Toyota Gazoo, Hyundai Motorsport en M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons