van der Horst

WRC: Ogier neemt het heft in handen

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier heeft na vijf proeven in de Rally van Monte-Carlo het heft stevig in handen genomen. Thierry Neuville kende geen al te beste ochtend door een verkeerde bandenkeuze en volgt als vijfde, op ruime afstand van de kop.
  • LTF
Het was vroeg dag in Gap met de eerste proef reeds iets over zes uur. Sébastien Ogier (Toyota) was het beste wakker en pakte meteen de snelste tijd, voor zijn teamgenoten Elfyn Evans (Toyota) en Kalle Rovanperä (Toyota). Datzelfde scenario voltrok zich in de tweede proef van de dag waar Ogier nog forser uithaalde. Ook de derde klassementsrit ging naar de wereldkampioen die duidelijk kon profiteren van zijn startpositie.

De Fransman boog zijn achterstand van gisteravond om in een voorsprong van 11.3 seconden op Evans. Ott Tänak (Hyundai) vond nooit het ritme van de openingsdag en volgt nu al op 24.8 seconden van Ogier. Kalle Rovanperä klampte nog even aan, en kwam zelfs even aan de leiding na de openingsproef van de dag. Maar na een mindere derde proef volgt de Fin al op 28.2 seconden van zijn Franse teamgenoot. Rovanperä liep ook een tijdstraf op van 10 seconden door verkeerd in te klokken.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Voor Thierry Neuville (Hyundai) werd het een frustrerende ochtend. Op de eerste proef van de dag beperkte hij de schade door een vierde tijd te klokken, maar de bandenkeuze speelde hem daarna veel parten. De Oostkantonner was op weg met één nagelband, terwijl er van sneeuw of ijs amper sprake was. Tot overmaat van ramp ging hij nog eens rond en kwam hij goed weg. Neuville volgt nu al op ruim een minuut. "Ik had het moeilijk met de sneeuwband. Daarbovenop konden onze 'verkenners' de vierde proef niet doen, door een ongeval op verbinding, dus ik kreeg geen correcties door op onze nota's", aldus Neuville. Dat laatste is niet onbelangrijk, want de Belg moet nog volop gewend worden aan zijn nieuwe co Martijn Wydaeghe. Dani Sordo (Hyundai) maakte dezelfde keuze als Neuville en is nu zesde op ruim twee minuten.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 22 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons