van der Horst

WRC: Ogier neemt laatste drieluik voor zich, seizoen Lappi over

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier zal het laatste drieluik van het WRC voor zijn rekening nemen. De achtvoudige kampioen kondigde maandag in een filmpje aan dat hij zowel Nieuw-Zeeland, als Spanje en Japan zal betwisten in zijn vertrouwde Toyota Yaris. Dat houdt ook in Esapekka Lappi terug op de reservebank moet gaan zitten.
  • NASCAR American Festival
Sébastien Ogier (Toyota) zal zijn aantal deelnames aan het WRC 2022 dit najaar nog verdubbelen. De regerende wereldkampioen startte dit jaar in de Monte-Carlo, Portugal en Kenya. Daar komt nog Nieuw-Zeeland, Spanje en Japan bij. Nieuw-Zeeland maakt na een lange tijd terug zijn opwachting, terwijl Japan voor iedereen nieuw is, en dus ruikt de man uit Gap zijn kansen om dit jaar nog een zege te boeken, iets wat hem nog niet lukte tot dusver. 

Ogier deelt dit jaar het stuur met de Fin Esapekka Lappi (Toyota), wiens siezoen er dus heel waarschijnlijk op zit. De Fin ontgoochelde dit jaar niet met drie podia, maar kende ook enkele keren pech, zoals in Sardinië en vorige week nog in Griekenland. "We hebben getoond dat we ook in 2023 een zitje verdienen. We zijn aangenomen om punten te scoren en daar zijn we in geslaagd. Uiteraard wil ik meer rijden, maar ik wist waar ik aan toe was toen ik er aan begon", aldus de huidige nummer zeven in de WK-tussenstand. Ogier gaf ook al te kennen dat hij graag Monte-Carlo zou rijden, zijn thuisrally. De kans bestaat dus dat we Lappi pas terug zien in Zweden, in februari 2023.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 19 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Nieuw-Zeeland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons