van der Horst

Ogier niet met pensioen, maar een jaar langer bij M-Sport

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier gaat zeker nog een jaartje door met M-Sport. Dat bevestigde het team van Malcolm Wilson dinsdagavond. Ook Elfyn Evans is zeker van een zitje bij het Britse team.
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
M-Sport pakt volgend jaar dus uit met Ogier en Evans. De 33-jarige Fransman maakte vorig jaar de overstap na het wegvallen van Volkswagen en werd dit seizoen meteen kampioen. Er was wat speculatie rond een "transfer", maar de zitjes werden steeds schaarser en de wereldkampioen zei zelf "non" tegen Yves Matton en Citroën Racing. Ogier gaat dus minstens nog een jaartje door met Wilson. Evans komt dan weer op zijn beurt in het A-team terecht na een jaartje WRC2 in 2016 en een jaartje bij DMack in 2017. Wilson beloofde binnenkort ook meer nieuws te brengen rond een derde wagen.

"Dit is fantastisch nieuws voor het team. We zijn er lang mee bezig geweest. Nu het bevestigd is, kunnen we terug focussen op de ontwikkelingvan de wagen voor volgend seizoen", aldus Wilson.

"Dit seizoen was spannend met heel wat duels zoals we die al lang niet meer gezien hebben. Als rijder wil ik daar deel van blijven uitmaken. Ik haal nog altijd veel emotie uit deze sport en dit team heeft zoveel passie", aldus de 5-voudige wereldkampioen.

Hoelang Ogier bijtekende is vooralsnog niet duidelijk, maar wellicht gaat het net zoals vorig jaar om een contract van een jaar. Als dat effectief zo blijkt, dan heeft Ogier eind 2018 opnieuw de sleutel in handen voor een stoelendans. Uit de bekendmaking blijkt ook niet of M-Sport officiële steun zal genieten van Ford. Voor Ogier was dat lange tijd een vereiste om door te gaan met M-Sport.

Foto's: Red Bull Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 29 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons