van der Horst

WRC: Ogier op 28 km van zevende titel

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier heeft de titel nu echt binnen handbereik. De Fransman bouwde zondagochtend zijn voorsprong verder uit in de Rally van Monza, de slotmanche van het WRC.
De Fransman (Toyota) opteerde om geen reservewiel mee te pakken en te starten op vier regenbanden, terwijl de meeste toch minstens één sneeuwband en/of reservewiel meenamen. Esapekka Lappi startte zelfs op vier sneeuwbanden. Een foute keuze want het circuitgedeelte lag er vrij goed bij.

Ogier pakte zelfs de snelste tijd, voor zijn teamgenoot Kalle Rovanperä (Toyota). Ott Tänak (Hyundai) schoof met een derde tijd voor bij zijn teammakker Dani Sordo (Hyundai). Uiteraard tactisch, want mocht Ogier nog moeten opgeven, schuift Tänak naar de leiding en kan hij zelfs nog kampioen worden. Aandringen zullen de Hyundai's niet meer doen, want zij denken aan de merkentitel. Op die manier steken ze Ogier nog een handje toe in zijn weg naar een zevende titel.

Straks volgen nog twee proeven van exact 14 km. Nog 28 km en alle nieuwe kampioenen zullen gekend zijn.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 6 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons