van der Horst

WRC: Ogier op een dag van nieuwe titel

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier is nog drie proeven verwijderd van een nieuwe wereldtitel. De Fransman leidt de Rally van Monza, de slotmanche van het WRC. Zijn voorgift op Elfyn Evans is miniem.
Het haasje-over spelen hield niet op vandaag. Sébastien Ogier (Toyota) en Elfyn Evans (Toyota) gaan constant met elkaar in duel en lijken zelfs niet meer te denken aan de wereldtitel. Samen stuiven ze weg van de concurrentie. Evans volgt op vijf tiende van Ogier. Zelfs als Evans opnieuw over de Fransman springt verlengt de huidige wereldkampioen zijn titel.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Coupe WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 Coupe WRC
Uit de achtergrond zal het niet meer komen want Dani Sordo (Hyundai) volgt al op 27.4 seconden. Thierry Neuville aast op het podium, maar zal die niet zomaar krijgen. Hij zit op een twintigtal van zijn teamgenoot. Oliver Solberg (Hyundai) sluit een triolet Hyundai's. De Zweed rijdt een goede wedstrijd maar hangt toch al op zowat anderhalve minuut.

Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde, Teemu Suninen (Ford) is zevende en neemt de maat van Gus Greensmith (Ford). Kalle Rovanperä (Toyota) blijft rustig en bekijkt de debatten van ver. Hij moet vooral aankomen en punten pakken mocht er vooraan iets gebeuren.

In WRC3 nam Andrea Crugnola de kop af van Yohan Rossel die het plots weer warm krijgt want Kajetan Kajetanowicz volgt op amper drie seconden. De Fransman en de Pool vechten om de titel. In WRC2 gaat Nikolay Gryazin als leider naar de slotdag. Grégoire Munster is nog altijd heel knap vijftiende.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons