van der Horst

WRC: Ogier op een zucht van een achtste zege

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier is op weg naar een achtste zege in de Monte-Carlo. De wereldkampioen bouwde zijn voorsprong op Elfyn Evans verder uit. Thierry Neuville is op weg naar een podium in zijn eerste wedstrijd met Martijn Wydaeghe.
Sébastien Ogier (Toyota) heeft alles onder controle. Op de voorlaatste proef ging hij nog eens aan de haal met de snelste tijd en gaf hij Elfyn Evans (Toyota) duidelijk te kennen dat die zich geen illusies hoeft te maken. De Fransman heeft nu een bonus van 28.1 seconden met enkel nog de Power Stage te gaan.

Thierry Neuville (Hyundai) had even daarvoor zijn tweede besttijd laten noteren in heel moeilijke omstandigheden. Hyundai had nog iets kunnen proberen op de voorlaatste proef met hun twee superzachte banden, maar het maakt uiteindelijk niets uit want Elfyn Evans heeft een veel te grote voorsprong op Neuville. Toyota kan straks wel genieten van verser rubber (en studs) op de Power Stage die grotendeels bedekt is met ijs en sneeuw.

De eindstand lijkt vast te liggen met Ogier op één, gevolgd door Evans, Neuville, Rovanperä en Dani Sordo. Enkel de PowerStagepunten zijn nog te verdelen.

Ook de andere Belgen zijn op weg naar de eindmeet. Adrien Fourmaux met Belgische Renaud Jamoul (Ford) is nog altijd tweede in WRC2 en mag terugblikken op een geslaagd weekend.

Als we even een proef terugkeren, lijken de posities ook bij de andere Belgen min of meer vast te liggen met Pieter Tsjoen en Kevin Abbring (VW) op plaats 21, maar een top twintig zit er nog in. Cédric De Cecco (Skoda) is honkvast 22ste. Davy Vanneste (Citroën) staat netjes in de top 25 en Cédric Cherain (Skoda) heeft zich terug de top 30 ingeknokt.

In RC5 is het nog altijd een dubbel voor Pieter Tsjoen Racing met Tim Van Parijs aan de leiding. Hij heeft een riante voorsprong op Benoit Verlinde.


Foto: Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 24 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons