van der Horst

Corsica: Ogier op weg naar winst - Neuville bikkelt om podium

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Sébastien Ogier mag zondag als leider beginnen aan de slotdag van de Tour de Corse, manche vier van het WRC. Hij heeft een geruststellende voorsprong van driekwartminuut op Ott Tänak (Toyota) en Thierry Neuville (Hyundai).
Zonder ook maar één snelste tijd te rijden, zette Sébastien Ogier (Ford Fiesta) de wedstrijd nog meer naar zijn hand na een indrukwekkende openingsdag. De Franse wereldkampioen keek geamuseerd toe hoe ze ver achter hem bikkelden om iedere seconde.

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Belangrijkste slachtoffer van die strijd was Kris Meeke (Citroën C3) die van de baan ging terwijl hij net Thierry Neuville (Hyundai i20) had bijgebeend. Veel geruster kon Neuville niet gaan koersen want Ott Tänak (Toyota Yaris) bleef aandringen en nam op de slotproef van de dag zelfs de tweede plaats over, met één tiende seconde, weliswaar op net geen 45 seconden van de leider. En ook Esapekka Lappi (Toyota Yaris) dringt nog aan, hij volgt op amper tien seconden van de twee vechtende honden. 

Dani Sordo (Hyundai i20) is vijfde, Elfyn Evans (Ford Fiesta) is zesde. De twee worden gescheiden door drie seconden, wel op bijna twee minuten van de kop.

In WRC2 is Jan Kopecky riant leider met zijn Skoda Fabia R5. In WRC3 is dat Jean-Baptiste Franceschi die een knappe tweede dag reed.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons