van der Horst

WRC: Ogier op zucht van negende winst in Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier staat op een zucht van een negende overwinning in de Rally van Monte-Carlo, de eerste manche van het WRC. Sébastien Loeb lijkt met een achterstand van 25 seconden uitgeteld voor een achtste zege. Thierry Neuville is in betere doen en klokte een snelste tijd.
Sébastien Loeb (Ford) probeerde nog op de openingsproef een slag te slaan, maar hij kwam amper dichter op Sébastien Ogier (Toyota) die op zijn beurt nog eens de gashendel opendraaide op de tweede proef en zich net zoals gisteren de betere toonde in gladde omstandigheden. Het verschil bedraagt nu 24.6 seconden, met nog amper twee proeven te gaan. Craig Breen (Ford) volgt als derde op anderhalve minuut, maar doet wel meteen goede zaak in de WK-tussenstand. Als Loeb wil, kan hij zich zelfs nog laten uitzakken.

Opnieuw gemengde gevoelens bij Hyundai. Oliver Solberg (Hyundai) zette de i20 Rally1 na de eerste proef aan de kant. De Zweed ademt al het hele weekend benzinedampen in en voelde zich zondagochtend niet meer in staat om te rijden. Thierry Neuville leek met een herstelde wagen opnieuw in goede doen, met een snelste tijd op de tweede proef, de generale repetitie voor de Power Stage deze middag. De Belg blijft zesde op een minuut van de vijfde stek van Gus Greensmith (Ford). "Ik heb wat problemen met het differentieel achteraan. Als het hobbelig is, heb ik veel wielspin. We gaan voor de punten op de Power Stage, maar ik vrees dat het niet gemakkelijk wordt", aldus de Belg.

In WRC2 heeft Andreas Mikkelsen de zege voor het grijpen. Voor Grégoire Munster (Hyundai) lijkt het podium weg na een lekke band. "Mijn fout. Ik was iets te snel en raakte iets aan de binnenkant", vertelde Munster eerlijk.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 23 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons