van der Horst

Spanje: Ogier opent goed, Neuville rolt

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier is zijn jacht op de leider in het WK goed begonnen met een snelste tijd op de shakedown. Voor die leider, Thierry Neuville, verging het minder goed. De Belg rolde in zijn tweede poging uit de shakedown.
Thierry Neuville (Hyundai i20) opende de shakedown nabij Salou. De meeste rijders kiezen om te openen volgens de WK-tussenstand, maar Sébastien Ogier (Ford Fiesta) bleef deze keer iets langer binnen. Die keuze leverde meteen een tweede tijd op tijdens de openingsrun. 

Neuville opende met een redelijke tijd van 1:39.5 maar bij zijn tweede poging sloeg zijn wagen over de kop in het mulle zand. Meteen einde verhaal. De Belg besloot op plaats 21. De wagen is wel al klaar voor showproef in Barcelona straks.

Ogier pakte de beste tijd in de tweede run en bleef ook leider met een nog snellere tijd tijdens zijn derde poging. Niemand kwam nog onder zijn 1:34.9. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) eindigde tweede op drie tienden, Teemu Suninen (Ford Fiesta) werd derde op acht tienden. Sébastien Loeb (Citroën C3) besloot als vierde. Ott Tänak, de derde hond in de strijd om de titel, werd zesde. 

Opvallend was de magere prestatie van Hyundai, met Dani Sordo op plaats acht, en Andreas Mikkelsen op plaats twintig (ondanks drie runs).

Nog meer opvallend, in WRC2 zette de nieuwe Volkswagen GTi zich op kop met Petter Solberg en Eric Camilli helemaal vooraan.

Foto: Vincent Wouters. Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 25 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons