van der Horst

WRC: Ogier opent in stijl

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Sébastien Ogier bijt de kop eraf. Hij klokte tussen de 17,47 km van Malijaj en Puimichel de snelste tijd. Thierry Neuville rekent op zijn bandenkeuze in het tweede deel van de nacht, de 25km tussen Bayons en Bréziers, de tweede klassementsproef.
Het moment waar ieder naar uitkeek. De eerste proef van het WRC-kampioenschap 2020. 17,47 droge kilometers. Voor ieder gelijke omstandigheden maar de bandenkeuze verraadt dat er straks nog iets volgt, ook Thierry Neuville. Bovendien speelden opgeworpen herfstbladeren een belangrijke rol.

Sébastien Ogier
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier (Toyota) toont meteen dat hij in de beste wagen zit. Hij kreeg de Toyota meteen asfaltklaar en zette de beste tijd neer. Hij was 1.8 seconde sneller dan een sterke Ott Tänak (Hyundai) die daarmee zijn mede-kopman aftroeft. Thierry Neuville was maar liefst 4.6 seconden trager dan de wereldkampioen, maar de Belg toonde zich overtuigd van zijn bandenkeuze voor de tweede proef. Tussenin kwam Elfyn Evans (Toyota) die in het spoor zat van de Tänak en amper een tiende verloor op de Est. Sébastien Loeb (Hyundai) reed een redelijke proef en eindigde op 10.9 seconden van de eerste leider. Happend naar lucht. Opvallend, Kalle Rovanperä (Toyota) debuteerde 7 tienden sneller dan de recordkampioen.

M-Sport had het knap lastig, door de opgeworpen bladeren die op de neus terecht kwamen, waardoor de radiator amper verse lucht kon opzuigen. Zowel Suninen als Lappi spendeerden geen woord aan de finish en verloren heel veel tijd. Zij bezettten plaats zeven en acht.

In R5 doet Renaud Jamoul het goed, met een tweede tijd bij Adrien Fourmaux. De besttijde in RC2, nog altijd zo genoemd, ging eigenlijk weinig verrassend naar Eric Camilli in de C3 R5.

Foto's: Hyundai motorsport & Toyota Gazoo Racing WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 23 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons