van der Horst

WRC: Ogier opent nieuwe WRC-hoofdstuk met snelste tijd op shakedown

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier heeft de snelste tijd gezet op de shakedown van de Rally van Monte-Carlo, de opener van het nieuwe WRC-seizoen. De wereldkampioen ging een verrassend sterke Sébastien Loeb vooraf. Thierry Neuville noteerde een vierde tijd bij het debuut van de nieuwe hybride Rally1-wagens.
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Op een korte proef van amper dik twee kilometer, zonder publiek, waren het de "gepensioneerden" die zich toonden. Sébastien Loeb (Ford) zette bij zijn eerste run meteen de richttijd neer. Hij ging de drie protagonisten van de voorbije seizoenen vooraf, met Thierry Neuville (Hyundai) op twee, Elfyn Evans (Toyota) op drie en Sébastien Ogier (Toyota) op vier.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Ze doken tijdens de tweede run alledrie onder de tijd van de Franse recordkampioen, maar ook Loeb verbeterde zijn chrono en bleef ook na twee runs op kop. Maar in de derde run zette Ogier de nieuwe richttijd neer, en daar dook niemand meer onder. Loeb snelde naar een tweede tijd, voor Evans en Neuville.

M-Sport presteerde daarachter wel sterk in blok met het trio Adrien Fourmaux, Gus Greensmith en Craig Breen op de plaatsen vijf tot en met zeven. Takamoto Katsuta (Toyota) zette een achtste tijd neer, voor Kalle Rovanperä (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai) die de top tien afrondde. Opvallend, onder meer Katsuta, Rovanperä en Tänak kregen allemaal af te rekenen met problemen. Ook Greensmith kende zorgen in zijn eerste run.

Vanavond, iets over 20 uur starten de debatten echt, met twee lange nachtproeven. De tweede proef richting Moulinet is met zijn 23 kilometer meteen ook de langste van de rally.

Foto's: Toyota Gazoo Racing, M-Sport & HyundaiDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 20 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons