van der Horst

Mexico: Ogier pakt tweede seizoenszege

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de rally van Mexico gewonnen. Hij doet meteen ook een goede zaak in het kampioenschap door een perfecte score van 30 punten neer te zetten. Thierry Neuville moest vrede nemen met de vierde plaats na een moeilijke rally.
De koppositie van Ogier (Citroën C3) kwam niet meer in gevaar op de slotdag. De wereldkampioen toonde zich drie dagen lang oppermachtig en mag voor de vijfde keer in zijn carrière op het podium de sombrero opzetten. Ogier pakte ook nog vijf punten op de afsluitende Power Stage.

Ott Tänak (Toyota Yaris) greep nog de tweede plaats. Hij ging op de slotdag voorbij Elfyn Evans (Ford Fiesta) die na een moeilijk seizoensbegin aanknoopt met een podiumplaats. Hij eindigde 30.2 tellen van Ogier. Evans had aan de meet een achterstand van 49.9 seconden.

Voor Thierry Neuville (Hyundai i20) zat er niet veel meer in dan de vierde plaats op zowat anderhalve minuut van de winnaar. Hij verloor op de openingsdag door een lekke band al kansen op een overwinning. In de WK-tussenstand ziet hij Ott Tänak verder uitlopen al bleef de schade beperkt dankzij een sterke Power Stage.

Kris Meeke (Toyota Yaris) werd uiteindelijk nog vijfde, wel op ruim 6 minuten van de winnaar. Benito Guerra (Skoda Fabia) werd zesde en eerste R5, wat aangeeft hoe zwaar deze rally van Mexico was.

In de WK-tussenstand leidt Tänak met 65 punten. Ogier komt plots op vier punten te staan van de Est. Neuville is nu derde met 55 punten.

De volgende manche is de Rally van Corsica, eind maart.

Foto: Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 10 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons