van der Horst

WRC: Ogier pakt zevende zege in Mexico

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier heeft afgelopen weekend voor de zevende keer de Rally van Mexico gewonnen. Niemand doet beter. Thierry Neuville pakte knap de tweede plaats.
Sébastien Ogier (Toyota) was voor de zevende keer de snelste in de Rally van Mexico. Hij heeft nu één zege meer in Mexico dan Sébastien Loeb en is daarmee alleen recordhouder. De Fransman vocht hard om zijn overwinning, maar kreeg het zaterdagochtend een pak gemakkelijker toen Esapekka Lappi (Hyundai) van de baan ging. De Fin had de hele vrijdag op kop gereden. De twee profiteerden van een goede startpositie.

Elfyn Evans (Toyota) bleek de rest van het weekend de perfecte buffer tegen de rest van de concurrentie. De Welshman moest in het slot wel nog Thierry Neuville (Hyundai) laten voorgaan. De Belg reed een goede regelmatige rally en doet uiteraard een gouden zaak in het kampioenschap. Hij is zelfs virtueel WK-leider, als je even Ogier wegdenkt die (normaal) geen volledig kampioenschap afwerkt. Ogier pakte de kop in het WK, dankzij de vijf Powerstagepunten. De vorige WK-leider Ott Tänak (Ford) kende een ongelukkig weekend met tal van problemen. Hij moest vrede nemen met stek negen.

Kampioen Kalle Rovanperä (Toyota), wiens conto na drie rally's nog altijd droog staat, werd vierde op bijna twee minuten. Dani Sordo (Hyundai) reed naar een vijfde stek. Gus Greensmith (Skoda) was de snelste in WRC2 en besloot zelfs als zesde algemeen in deze loodzware rally. Hij was sneller dan Emil Lindholm (Skoda) en Oliver Solberg (Skoda).

Binnen exact een maand staat de volgende WRC-manche op het programma. Dan keert de karavaan terug naar Europa, meer bepaald naar het Kroatische asfalt.

Daar zal Sébastien Ogier aan de start staan als WK-leider met 56 punten uit amper twee wedstrijden. Neuville telt er 53, eentje meer dan Rovanperä. Tänak zakt van één naar vier, met 47 punten. Met drie rijders in de top vier loopt Toyota uiteraard verder uit in de merkenstand.

Foto: Toyota Gazoo WRTDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 20 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons