van der Horst

WRC: Ogier rijdt lek, Evans neemt over

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans heeft de leiding overgenomen na zes proeven in de Rally van Monte-Carlo. Sébastien Ogier verloor ruim een halve minuut door een kleine fout en een lekke band. Hyundai pikt terug het ritme op.
Nadat Sébastien Ogier (Toyota) op autoritaire manier de leiding had genomen vrijdagochtend, moest hij die terug afstaan na een kleine fout en een lekke band. "Er wordt echt diep gesneden", aldus de wereldkampioen die ruim een halve minuut moest toegeven op zijn teamgenoot Elfyn Evans (Toyota) die met de snelste tijd naar de leiding snelde. Ogier verliest zelfs twee plekken, ten koste van Ott Tänak (Hyundai) die terug in een beter ritme zit en nu op 20 seconden van de leiding staat.

Hetzelfde kan gezegd worden van Thierry Neuville (Hyundai) die een degelijke vierde tijd reed en ook een plekje opschuift in het algemeen klassement. Neuville staat wel nog altijd op een minuut van de koppositie. Kind van de rekening was Kalle Rovanperä (Toyota) die vanmorgen nog even op kop stond. De jonge Fin maakte een uitje op een veld en moest zijn baan terugvinden. Hij volgt nu op amper drie seconden van Neuville. Ook Dani Sordo (Hyundai) verkeert in betere doen. Hij is wel nog altijd zesde op twee minuten.

Ondertussen zijn ook alle Belgen aangekomen na hun eerste lus. Renaud Jamoul en Adrien Fourmaux staan na vijf proeven tweede in WRC2 na Andreas Mikkelsen. Cédric De Cecco (Skoda) staat netjes in de top twintig, net voor Pieter Tsjoen en Kevin Abbring (VW). Davy Vanneste (Citroën) is nu 26ste na een consistente ochtendlus. Cédric Cherain (Skoda) verloor bijna een kwartier en is diep teruggevallen in de stand.

In RC5 regeren de Belgen. Timothy Van Parijs (Renault) rijdt geweldige tijden met de Clio Rally5 en heeft de kop gepakt van Benoit Verlinde (Renault) in de tweede Clio van PTR.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 22 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons