van der Horst

Spanje: Ogier snelste op shakedown

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier heeft donderdagochtend de snelste tijd gezet op de shakedown van de Rally van Catalonië. Hij was in zijn Ford Fiesta een fractie sneller dan de Citroën C3 WRC van Kris Meeke en de Hyundai i20 van Andreas Mikkelsen
  • Hamofa Performance
Ogier ging als eerste op pad en klokte meteen een tijd van 2:10.0, maar die tijd bleef niet al te lang op de tabellen. Dani Sordo (Hyundai i20) pietste daar 2.3 seconden af. De tijden ging daarna tijdens de volgende runs verder naar beneden.

Ogier klokte tijdens zijn vierde passage 2:05.2 en daar ging niemand meer onder. Meeke zette zijn beste tijd al neer tijdens de tweede run. Hij moest amper drie tienden toegeven op Ogier. Andreas Mikkelsen was een halve seconde trager dan Ogier. Mikkelsen debuteert in de Hyundai i20 WRC. De Noor tekende recent een contract voor de komende twee seizoenen bij het Koreaanse team. Teamgenoot Thierry Neuville klokte een matige achtste tijd, ook al reed hij vijf runs.

De rally opent vrijdag en eindigt zondagmiddag na 19 klassementsproeven.

Foto: Red Bull Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 5 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons