van der Horst

Wales: Ogier virtueel wereldkampioen

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Ondanks het feit dat Thierry Neuville tijdens de voorlaatste dag van de Rally van Groot-Brittannië op weg was naar een knappe tweede plaats, werd hij tijdens de laatste lus nog voorbij gefietst door Ogier die hierdoor quasi zeker zijn wereldtitel verlengt
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans lijkt nog steeds af te stevenen naar een knappe zege, maar Evans, Tanak en Neuville verloren veel seconden door een vallende mist tijdens KP15. Meteen werd het klassement dooreengeschud. Evans zijn leiding kwam niet in gevaar maar de gevolgen waren groter voor zijn naaste achtervolgers. De KP werd gewonnen door Latvala die nu terug meedoet voor het podium. Neuville verhuist van de tweede naar de derde plaats terwijl Tanak van de derde naar de zesde plaats tuimelt.

Sebastien Ogier - Ott Tänak
Sebastien Ogier - Ott Tänak
De drie verliezers konden tijdens de afsluitende 16de KP nog wat rechtzetten waardoor Neuville terug is genaderd tot op een halve seconde van Ogier, die nu een nieuwe titel kan ruiken. Tussen Ogier, Neuville, Latvala, Mikkelsen en Tanak is er amper een verschil van dertien seconden met nog één dag, vijf KP's en amper 41 km te gaan tegen de chrono. Het wordt nog een spannende ontknoping voor de twee resterende podiumplaatsen terwijl Neuville moet rekenen op pech van de regerende wereldkampioen als hij nog een kans wil maken op de titel. Ook voor Tanak is nu alle hoop verloren en zelfs zijn tweede plaats en de strijd voor de vice titel draait nu uit in het voordeel van Neuville.

Foto's: Red Bull - M Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons