van der Horst

Corsica: Ogier wint - Neuville op podium

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Sébastien Ogier heeft de Tour de Corse gewonnen. Op vier WRC-manches wist hij er nu al drie te winnen. Ott Tänak werd tweede, Thierry Neuville weet ondanks mechanische pech alsnog zijn derde plek te redden.
Met een riante voorsprong na de tweede dag kon Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) rustig controleren op de twee resterende proeven op zondag. Op de afsluitende Power Stage deed hij wel nog een goede zaak door een derde tijd te klokken. Daarmee neemt hij 27 punten mee vanop Corsica en doet hij een goeie zaak in de WK-tussenstand, vooral met enkele onverhardrally's op komst waar hij als starter in het nadeel is.

Voor de tweede plaats werd al snel duidelijk dat Ott Tänak (Toyota Yaris) de maat zou nemen van Thierry Neuville (Hyundai i20). Op de proef van 55km sloeg Tänak genadeloos toe. Neuville kon op de Power Stage zijn kansen niet meer verdedigen want de motor begon te sputteren. De Oostkantonner verdedigde wel met succes zijn derde plaats, maar was niet bijster spraakzaam na de rally. Ook in de vorige rally, die van Mexico, kende Neuville al wat mechanische problemen.

Dani Sordo (Hyundai i20) hield nog net de vierde plaats in handen. Elfyn Evans (Ford Fiesta) drong zaterdag aan, maar de Spanjaard weerstond sterk op de slotproef. Esapekka Lappi (Toyota Yaris) was de verliezer van de dag door een lekke band op de voorlaatste proef van de rally. De Fin klom op de laatste proef wel nog van zeven naar zes en pakte de volle buit op de Power Stage. Lappi had lang uitzicht op een vierde stek, maar mag terugblikken op een sterk weekend. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) was het slachtoffer van Lappi op die laatste proef. Jan Kopecky (Skoda Fabia) won in WRC2 en eindigde achtste algemeen.

In de WK-tussenstand verstevigt Ogier zijn leidersplaats. Neuville blijft tweede maar Tänak rukt op, en met enkele onverhardmanches in het verschiet zou de Est wel eens de verrassing van mid-seizoen kunnen worden.

Volgende afspraak is die van Argentinië, waar Neuville vorig jaar met de zege ging lopen na een ijzingwekkend gevecht met Evans.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 8 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons