van der Horst

WRC: Ogier zet scheve situatie recht

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier heeft zijn fout in Zweden bijna in één klap goedgemaakt met een schitterend weekend in Mexico. Ott Tänak beperkte op bijna even weergaloze manier de schade met een tweede plaats, terwijl Thierry Neuville vooral heel blij mag zijn met zijn vierde stek en wat sprokkelpunten uit de Power Stage.
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak mocht voor de eerste keer in zijn carrière de weg openen en ondervond dat dat niet van een leien dakje ging. Maar de Est hield het hoofd koel, beperkte de schade en sloeg toe wanneer hij kon. Onder meer door het falen van Hyundai genoot de Est op dag twee al van een genietbare startpositie waarmee hij zich naar voren wrong en uiteindelijk nog een tweede plaats uit de brand sleepte ten koste van een toch wel sterke Elfyn Evans. Damage Control!

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Die startpositie zorgde zelfs voor een voordeel, want hoewel Tänak grotendeels de baan veegde gooide hij ook grote stenen de weg op en die braken vooral Thierry Neuville zuur op. De Belg reed lek in het prille begin van de strijd en verloor meteen alle kansen op een zege, en zelfs op het podium. En dat was niet het enige probleem. Het tempo doorheen het weekend lag te laag. "We missen iets", zei Neuville die in tegenstelling tot Andreas Mikkelsen en Dani Sordo op die lekke band na grotendeels gespaard bleef van pech. Het kon dus nog veel slechter eindigen. 

Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier wierp zich van bij de start op tot de grootste kanshebber op de zege. De Fransman beleefde nog eens een magisch weekend en toverde met de Citroën C3 op het Mexicaans onverhard. De opgave in Zweden bleek een zegen want het leverde hem een goede startpositie op en met 30 op 30 maakt hij zijn schuiver daar helemaal goed. Meer zelfs, hij rukt terug op naar de tweede stek in de WK-tussenstand.

Neuville begint nu stilaan ook wel nood te hebben aan een overwinning, al is het maar om het moraal op te krikken. De kans dat dat gebeurt in de volgende manche is echter klein, want Hyundai en het Corsica asfalt, dat is nog nooit een goed huwelijk geweest. Tenzij Sébastien Loeb de magische sleutel in handen heeft.

Ott Tänak heeft nu 65 punten, Ogier 61 en Neuville 55. Met Corsica als volgende manche is dat geen al te best nieuws. De Belg richt zich best al op het onverharde tussenseizoen. Argentinië en Sardinië liggen stilaan in het verschiet.

Foto: WRC.com, Citroen Media, Toyota Gazoo Racing WRC & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 13 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons