van der Horst

Ook Nieuw-Zeeland verdwijnt van de kalender

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Daags na de Rally van Finland komt de organisatie van de Nieuw-Zeelandse manche met het bericht dat ook die rally niet doorgaat. De wedstrijd had moeten plaatsvinden van 3 tot 6 september. Zo krimpt de WRC-kalender verder tot vier wedstrijden.
"Met onze gesloten grenzen en de nodige logistiek voor duizenden internationale bezoekers werd het duidelijk dat de datum in september niet haalbaar was", aldus Michael Goldstein, CEO van de rally. "We zijn enorm ontgoocheld dat we het WRC niet te gast hebben maar tegelijkertijd plaatsen de wereldwijde problemen dat wel in de juiste context."

De FIA, WRC Promoter en de indivuele organisatoren werken nauw samen om de rest van de kalender af te werken. Als alle opties verduidelijkt en bestudeerd zijn, willen de partners bevestigen hoe de rest van de kalender er zal uitzien.

Er zijn nog maar drie manches afgewerkt dit jaar: Monte-Carlo, een hertekende Zweden en een ingekorte Mexico. Turkije staat nu als eerste gepland, van 24 tot 27 september, vóór Duitsland, Wales en Japan. Voorlopig gaan die nog door, ook al rijzen er grote vraagtekens bij de Japanse slotmanche door de moeilijke logistieke verplaatsingen in deze coronatijden.

Foto: Gerd Moors



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 4 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons