van der Horst

WRC: Ook Safari Rally geannuleerd

Peugeot 504 - Safari Rally 1976
Peugeot 504 - Safari Rally 1976
Wat te vrezen viel voor de Safari Rally in Kenia, is ook gebeurd. De organisatie heeft beslist haar comeback uit te stellen tot 2021. De eerste mogelijke WRC-manche is die van Finland, al blijft die ook onder voorbehoud.
De rally had moeten plaatsvinden van 15 tot 19 juli 2020, wat al een nipte timing was gezien de corona-uitbraak. De organisatoren van de Safari Rally Kenya laten nu weten dat een terugkeer in het WRC pas ten vroegste voor 2021 zal zijn. Het was al van 2002 geleden dat er nog een manche plaatsvond in Kenia.

De beslissing is genomen op basis van de huidige globale economie, grensoverschrijdend verkeer en de vrees voor massaontmoetingen, bovenop de huidige gezondheidsmaatregelen.

De huidige organisatie meldt te zullen doorwerken op wat nu al vastlag, zoals de contacten met de Nakuru County waar het servicepark zou georganiseerd worden. Het programma en het veiligheidsboek waren ook al afgewerkt en zullen meegenomen en geoptimaliseerd worden voor volgend jaar. Een nieuwe datum voor 2021 is nog niet gekend.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons