van der Horst

Ook Wales valt weg

Thierry Neuville wint Power Stage
Thierry Neuville wint Power Stage
Ook de Britse manche van het WRC moet eraan geloven. Vooral het verbod om toeristen te ontvangen, wellicht tot eind 2020, heeft de knoop doorgehakt. De rally in Wales had moeten doorgaan van 29 oktober tot 1 november. Hoe het nu verder moet met de WRC-kalender is onduidelijk.
  • Hamofa Performance
David Richards, de huidige voorzitter van Rally GB, meent dat er er te veel ongekende factoren zijn. "We nemen dit niet licht op, maar het is wel een beslissing die we moesten nemen door de coronacrisis. We hebben de richtlijnen van de bevoegde overheden nauwgezet opgevolgd en het is onmogelijk geworden om plannen te maken voor een evenement op deze schaal in deze herfst."

Ook voor het Renties Ypres Rally heeft dat implicaties. Wales zou namelijk meetellen als een dubbele ronde voor het Britse kampioenschap, waar ook Ieper deel van uitmaakt. Nu die wegvalt, trekt het kampioenschap er de stekker uit. Dat hoeft niet te verbazen met nog amper twee manches op de kalender.

Hoe het nu verder moet met het WRC is onduidelijk. WRC Promotor wou minstens vier manches overhouden om aan een totaal te komen van minstens zeven wedstrijden, maar dat wordt nu wel heel krap. Kenia, Finland, Nieuw-Zeeland en Wales gooiden de afgelopen weken en dagen de handdoek. Turkije en Duitsland staan nog op de kalender, net als Japan dat wel in de weegschaal ligt door de verre verplaatsing. Sardinië kan nog een nieuwe datum krijgen.

De vraag rijst uiteraard of het überhaupt nog zin heeft om het kampioenschap af te werken nu de ene organisatie na de andere afhaakt.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 9 juni 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons