van der Horst

WRC: Ott Tänak neemt kop over met finish in zicht

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak heeft op de voorlaatste proef van de Rally van Kroatië de voorsprong overgenomen van Kalle Rovanperä. De Est heeft nu een kleine voorsprong op de Fin. Thierry Neuville lijkt op weg naar een podiumstek.
  • Dreamdrive
Met nog een proef te gaan heeft Ott Tänak (Hyundai) de macht gegrepen. In helse omstandigheden speelde de bandenkeuze een belangrijke rol. Het gros van de rijders heeft amper nog regenbanden waardoor de slotkilometers een ware loterij lijken te worden. Tänak nam een risico door vier softs en twee regenbanden mee te nemen, Rovanperä is onderweg met de harde compound en twee regenbanden.

De voorlaatste proef gooide alles om. Ott Tänak (Hyundai) haalde de sloophamer boven en smeerde Rovanperä een halve minuut aan de broek. Andere Rally1-rijders werden volledig zoek gereden. Het waren de WRC2-rijders die zich lieten opmerken met onder meer Emil Lindholm die tweede tijd algemeen liet noteren, voor Chris Ingram.

Tänak heeft nu 1.4 seconde voorsprong op Rovanperä. Thierry Neuville (Hyundai) volgt op 1 minuut als derde. Craig Breen (Ford) staat in één klap plots op bijna drie minuten de leider. Elfyn Evans (Toyota) is nog altijd vijfde, Takamoto Katsuta (Toyota) zesde. 

In WRC2 kan de zege niet meer ontglippen voor Yohan Rossel (Citroën).

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 24 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons