van der Horst

WRC: Ott Tänak pakt winst, Neuville punteloos huiswaarts

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) heeft zijn tweede zege in zijn carrière geboekt door de Rally van Duitsland te winnen. De Est bezorgt Ford een eerste overwinning in Duitsland. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) moet met nul punten terug naar de Oostkantons.
Geen grote veranderingen meer op de slotdag, al wipte Craig Breen (Citroën C3 WRC) op de slotproef wel nog over Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) die op zijn DMack banden geen vuist kon maken tegen de Ier.

Vooraan bleven de posities ongewijzigd. Tänak kon gecontroleerd naar zijn tweede overwinning rijden en bezorgt Ford een eerste overwinning in de Rally van Duitsland. De Est hield uiteindelijk 16,4 seconden over op Andreas Mikkelsen die voor de eerste keer in 2017 op het podium mag. De Noor zorgt tevens voor het beste resultaat voor Citroën sinds de overwinning van Kris Meeke in Mexico. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) stelde zich tevreden met de derde plaats en pakt ook nog twee punten op de Power Stage. Hij ging niet meer in de aanval op Mikkelsen en eindigde uiteindelijk op 30.4 seconden van de winnaar. M-Sport doet daarmee ook een gouden zaak in het merkenkampioenschap.

In WRC2 kroonde Pontus Tidemand zich wereldkampioen in zijn Skoda Fabia R5. De winst in de klasse ging wel naar Eric Camilli (Ford Fiesta R5). Ook Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) ging de Zweed nog vooraf, maar de titel, die is veilig gesteld.

In de WK-stand loopt Ogier 17 punten uit op Neuville. Ogier telt 177 punten, Neuville blijft steken op 160. De Belg staat voor een aartsmoeilijke opdracht maar kan zich troosten met het feit dat hij straks, op onverhard, opnieuw kan profiteren van een goede startpositie. Ott Tänak telt 144 punten en heeft onze Belg nog steeds in het vizier. 

Volgende afspraak is de Rally van Spanje, in het eerste weekend van oktober.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 20 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons