van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Paddon zit zonder zitje

Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Door de komst van Sébastien Loeb naar Hyundai Motorsport zit Nieuw-Zeelander Hayden Paddon nu zonder zitje. Paddon kondigde vrijdag zelf op Facebook aan dat hij geen deel meer uitmaakt van het Hyundai rallyteam.
  • Circuit Zolder
Eigenlijk was het al geweten van zodra Hyundai het engagement van Loeb bevestigde, maar Paddon kondigde vrijdag zelf op Facebook aan dat hij geen deel meer uitmaakt van het kleiner geworden kransje WRC-rijders. De Nieuw-Zeelander had nog één wedstrijd mogen rijden voor Hyundai maar bedankte vriendelijk. Ook bij andere teams was er geen plaats voor de winnaar van de Rally van Argentinië 2016. Paddon scoorde nochtans nog twee podia voor Hyundai dit jaar, waaronder een tweede plaats in de jongste rally van Australië.

Hij gaf wel nog mee dat hij nog altijd de steun geniet van de Nieuw-Zeelandse tak van Hyundai, dus zal hij wellicht zijn nationale titel verdedigen in de Hyundai i20 AP4. Ook Asian Pacific zou tot de mogelijkheden behoren.

Naast Paddon gaf ook Mads Ostberg al te kennen dat hij zeker geen vast zitje heeft in het WRC. Craig Breen en Elfyn Evans hebben dat nog niet gedaan, wat kan duiden dat zij nog gesprekken hebben met het enige team dat zijn line-up voor volgend jaar nog niet klaar heeft en dat is M-Sport.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 14 december 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons