van der Horst

WRC: Paul Nagle hangt (WRC-)helm aan de haak

Paul Nagle
Paul Nagle
Craig Breen moet op zoek naar een nieuwe co-rijder. Paul Nagle hangt (voorlopig) de helm aan de haak na de WRC-manche in Spanje. De Ier boekte zijn grootste successen naast Kris Meeke.
  • St. Paul
25 jaar lang al is de 44-jarige Nagle actief als co-piloot. De grote doorbraak kwam er in 2009 toen hij naast Kris Meeke terecht kwam in het ERC, toen nog IRC. In 2012 en 2013 navigeerde hij Craig Breen en zelfs kort even Andreas Mikkelsen, alvorens terug in het kuipje te kruipen naast Meeke, waarmee hij vijf WRC-manches won. Toen eind 2018 het doek viel over de WRC-campagne van Citroën Racing, kwam Nagle opnieuw bij Breen terecht. Hij won met beide rijders ook de Rally van Ieper.

Nagle bleeft de Ier trouw tot nu. De WRC-manche in Spanje wordt de laatste wedstrijd naast Breen in het WRC. Hij zal dan 102 WRC-manches op de teller hebben staan. Breen moet dus voor Japan nog op zoek naar een vervanger.

Foto: VW MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 6 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons