van der Horst

WRC: Pierre-Louis Loubet verhuist naar M-Sport

Pierre-Louis Loubet - Hyundai I20 WRC
Pierre-Louis Loubet - Hyundai I20 WRC
Pierre-Louis Loubet zal dit jaar zeven manches van het WRC betwisten in een Ford Puma Rally1. Dat hebben de Fransman en M-Sport vrijdag bekend gemaakt. Loubet reed de jongste twee jaar met een Hyundai i20 WRC van het Franse 2C Compétition.
Pierre-Louis Loubet had al aangegeven dat hij niet zou verder gaan met de Hyundai. De voormalige kampioen in WRC2 kende vorig jaar een onregelmatig jaar en zag zijn seizoen vroegtijdig eindigen nadat hij aangereden werd toen hij ging fietsen.

De jonge Fransman die later deze maand 25 jaar wordt, trekt nu naar M-Sport. Hij zal zeven WRC manches betwisten aan het stuur van de nieuwe hybride Puma, te beginnen in Kroatië. Zo zullen er al in zeven rally's minstens vier Puma's te zien zijn want Craig Breen, Adrien Fourmaux en Gus Greensmith betwisten het hele seizoen. Ook in de Monte-Carlo waren er al vier Puma's. Sébastien Loeb loodste toen de vierde wagen naar winst.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons