van der Horst

WRC: Pieter Tsjoen met Hyundai WRC naar Ypres Rally

Pieter Tsjoen
Pieter Tsjoen
Pieter Tsjoen zorgde voor de verrassing van de dag door samen met Hyundai Belux zijn deelname in de Ypres Rally aan te kondigen, en dat aan het stuur van een Hyundai i20 WRC. Die komt uit de Franse stal van 2C Compétition, die ook de wagen van Pierre-Louis Loubet inzet.
De achtvoudige kampioen van België is uiteraard heel tevreden met deze mogelijkheid. “Eerlijk waar: had je me vorig jaar gezegd dat ik in Ieper nog met een WRC-auto zou starten, ik had eens hard gelachen”, aldus de Oost-Vlaming. “Maar kijk: er kan in de wereld héél veel gebeuren, dat hebben we intussen geleerd. En ook uit vervelende zaken ontstaan unieke opportuniteiten. Dit is er zo één, en hier staan we dus. Eddy en ik, op onze gevorderde leeftijd, met misschien wel de beste rally-auto ter wereld, tussen de grootste talenten van onze sport. Geweldig, toch?”

Pieter Tsjoen kent de wegen uiteraard goed. Hij won de rally zelf in 2001 en aan de zijde van Kevin Abbring in 2017, een unicum. Hij nam eerder al deel in een Hyundai, met een Accent WRC in 2002. Tsjoen wil ook net iets meer dan een bijrol spelen in de Westhoek. Zo goed mogelijk presteren dus, en vooral ook: nog een unieke Hyundai toevoegen aan de nu al indrukwekkende line-up voor de mooiste rallywedstrijd die ons land ooit gekend heeft. “Dat is waar het ons allemaal om te doen is”, besluit Wim Doms, PR-manager van Hyundai Belux. “Van deze rally, ook in deze heel vervelende tijden, een uithangbord maken voor de sport in ons land. En wie kon ons daar beter bij helpen dan de man met de meeste Belgische titels op zijn palmares?”

Foto: Hyundai BeluxDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 26 oktober 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons