van der Horst

WRC: Pirelli stopt na 2024 als bandenleverancier

Andreas Mikkelsen - Citroën C3
Andreas Mikkelsen - Citroën C3
Pirelli zal zich niet meer kandidaat stellen om de banden te voorzien in het WRC na 2024. Dat heeft de Milanese bandenfabrikant zelf gecommuniceerd.
Pirelli is de exclusieve rubberleverancier in het WRC sinds 2021. De Italianen volgden Michelin op. Het werd een woelige periode waarbij meerdere rijders de mond gesnoerd werden om hun onvrede te uiten over de rubbers. Vooral op ruw onverhard schoot Pirelli vaak te kort volgens de rijders, en ook in Zweden waren er eerder dit jaar problemen. Vooral Sébastien Ogier, half gepensioneerd, spaart/spaarde de afgelopen jaren zijn kritiek niet op de veelvoud aan aan lekke banden.

Pirelli wil zich verder gaan focussen op andere disciplines, zoals de Formule 1, waar er de jongste jaren ook al geregeld akkefietjes waren. De fabrikant zou wel aanwezig blijven in de rallysport, maar niet op het hoogste niveau. 

Concurrenten konden tot 15 september hun kandidatuur indienen om banden te voorzien van 2025. Dat lijstje zal volgende maand bekend gemaakt worden. De stemmen gaan richting Michelin en MRF, dat de jongste jaren fors investeerde in het ERC.

Foto: PirelliDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 17 september 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons