van der Horst

WRC: Podium omgegooid zaterdagochtend

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier gaat zaterdagochtend voort op het elan van vrijdagavond. Met een mokerslag zet hij zich opnieuw op kop van de 110de Rally van Monte-Carlo, de seizoensstart van het WRC. Het podium kleurt weer volledig rood-wit.
  • VR Racing
De negende proef was één van de meest uitdagende tot nu toe, met heel veel ijsplekken tussen La Bréole en Selonnet. Sébastien Ogier (Toyota) gebruikte dezelfde sloophamer als vrijdagavond en zette iedereen op 18 seconden en veel meer!

Elfyn Evans (Toyota) reed naar een tweede tijd, maar verliest dus wel zijn eerste plaats en staat nu al tien seconden in het krijt. Kalle Rovanperä (Toyota) is in geen tijd terug opgeklommen naar een virtuele podiumplaats. Hij volgt wel al op ruim een minuut van de Franse wereldkampioen.

Thierry Neuville (Hyundai) is opgeschoven naar plaats vier, op anderhalve minuut van de leider. "We gingen even rechtdoor, zonder al te veel verlies. Maar ik vond het goede ritme niet", aldus de Oostkantonner. Twee plaatsen verlies waren er voor Ott Tänak (Hyundai). Hij ging op dezelfde plaats al Neuville even in de fout en reed kort daarna lek. Hij verloor bijna anderhalve minuut en staat nu in de buurt van Neuville. Dani Sordo (Hyundai) reed een goede derde chrono op "amper" twintig seconden van Ogier, en komt stilaan in de buurt van zijn teamgenoten, weliswaar op twee minuten van de Franse leider.

Andreas Mikkelsen (Skoda) is nog altijd leider in WRC2 op een zevende stek algemeen zelfs, voor Adrien Fourmaux (Ford) en Renaud Jamoul.

Foto: Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 23 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons