van der Horst

WRC Portugal: Kalle Ravanpera zet de aanval in

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Tijdens de voorlaatste KP en deels geholpen door de weersomstandigheden, pakte de Finse Toyota-rijder Kalle Rovanpera de macht over van zijn teammaat bij Toyota en doet zodoende een nieuwe gooi naar een derde winst op rij en een verdere uitdieping van zijn voorsprong in het kampioenschap.
  • Heinz Performance
Elfyn Evans startte de dag met een voorsprong van 13,6 seconden op ploegmaat en kampioenschapsleider Kalle Rovanpera. De Brit vond nog tijdens de eerste lus van vandaag 5 seconden extra, maar nadien smolt de voorsprong en op de voorlaatste KP, waarin onze landgenoot Neuville bijzonder sterk presteerde, kon ook Rovanpera optimaal profiteren en pakte de leiding over.  Evans verloor op die bewuste KP 14 seconden tegenover Rovanpera door zijn startpositie in slechte weersomstandigheden.
De Fin werd dus de nieuwe leider en zal morgen dus zijn derde zege op rij kunnen boeken. Geen goede zaak voor Neuville die op een bepaald moment nog uitzicht had op de derde plaats, maar dan weer extra tijd verloor tijdens de allerlaatste KP van de dag en niet verder zal komen dan een vijfde plaats.
Alleen via een half mirakel kan onze landgenoot nog naar het podium loodsen en de broodnodige punten om de voeling met Rovanpera niet volledig te verliezen in de titelstrijd. Een podium dat ook zal worden gevoed door de strijd tussen Katsuka en Sordo die worden gescheiden door een kleine vijf seconden.      

Tussenstand met nog zes KP’s of een kleine 50 km tegen de klok
1. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris 3 uur 13 min 46.7sec
2. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris +5.7sec
3. T Katsuta / Een Johnston GBR Toyota GR Yaris +1min 50.1sec
4. D Sordo / C Carrera ESP Hyundai i20 +1min 55.8sec
5. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 +2min 25,9sec
6. C Breen / P Nagle IRL Ford Puma +4min 00.4sec

Foto: WRC.com
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 21 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons