van der Horst

Portugal: Neuville en Tänak zetten jacht verder

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Met de Rally van Portugal is het WRC komend weekend al toe aan de zesde manche van het kampioenschap. Sébastien Ogier verdedigt nog altijd zijn koppositie in de WK-tussenstand, maar in Argentinië hebben Thierry Neuville en Ott Tänak de achtervolging ingezet.
  • VR Racing
Met precies 100 punten voert de wereldkampioen nog altijd trots de WK-tussenstand aan, maar het is niet onmogelijk dat we na Portugal een nieuwe WK-leider hebben. Sébastien Ogier moet straks opnieuw als veger de baan en dat speelt in het nadeel van de Fransman, dat is de jongste rally's nog maar eens gebleken. Ford zit in een mindere periode. Noch Elfyn Evans noch Teemu Suninen kunnen hun sterke prestaties van vorig jaar kracht bij zetten.

Bij Hyundai zitten ze dan weer in de "flow". Dani Sordo is de jongste maanden een uitstekende ploegmaat gebleken voor Thierry Neuville. Hyundai pakt uit met vier wagens, want naast Andreas Mikkelsen roepen de Koreanen ook Hayden Paddon nog eens op het veld.

Ook bij Toyota hebben ze het goede ritme te pakken met een fantastische prestatie van Ott Tänak in Argentinië. De Est wringt zich terug in de strijd om de titel. Jari-Matti Latvala moet na twee nulscores terug vertrouwen opdoen. De Fin boekte nog maar één podiumplaats dit jaar, wat veel te weinig is voor een man van zijn kaliber.

Ook bij Citroën zitten ze terug in een mindere periode, maar daar kan Mads Ostberg misschien iets aan veranderen. De Noor vervoegt Kris Meeke en Craig Breen die zijn wederoptreden in Argentinië wellicht anders had voorgesteld.

Donderdagochtend is er de shakedown alvorens de wagens richting het circuit van Lousada trekken, de traditionele opener van de rally. De rijders moeten 360 kilometer tegen de klok koersen, gespreid over 20 proeven. Eindigen doen ze zondagmiddag op de mythische proef van Fafe met zijn spectaculaire jump.

foto: Hyundai Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 15 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons