van der Horst

Rally van Argentinië: Latvala met VW Polo R WRC snelst onderweg in kwalificatie, voor Loeb

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
In tegenstelling tot de slechte weersomstandigheden vorig jaar, werd kwalificatie voor de Rally van Argentinië dit jaar verreden in droge en stoffige omstandigheden. Sébastien Loeb is terug van dienst en dat zullen we geweten hebben; de Franse wereldkampioen klokte met zijn Citroën DS3 WRC de tweede chrono tijdens de kwalificatie, na de Finse VW-rijder Jari-Matti Latvala.
  • St. Paul
Het verschil was amper 35 honderdste van een seconde. De derde chrono was voor de tweede VW Polo-rijder en WK-leider Sébastien Ogier. Hij moest negen tiende toegeven op zijn ploegmaat en klokte dezelfde chrono as Dani Sordo in de Citroën DS3 WRC. De derde Citroën, deze van Hirvonen, maakte de top 5 compleet voor Østberg, Neuville, Mikkelsen, Prokop, Kosciuszko & lokale held Pozzo.

Deze laatste zal de ondankbare eer krijgen om als eerste van start te gaan en het parcours schoon te vegen. Latvala koos in ieder geval om als twaalfde de eerste KP aan te vatten, een KP welke een showetappe is waarbij twee wagens het telkens tegen elkaar op zullen nemen.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op woensdag 1 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentina.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons