van der Horst

Rally van Wales: Tuthill Porsche krijgt startverbod

Tuthill Porsche 911 RGT
Tuthill Porsche 911 RGT
De knappe Tuthill Porsche 997 RGT zal de komende dagen dan toch niet deelnemen aan de Wales Rally Great Britain. De bolide krijgt van de FIA startverbod omdat het de gravel-specificatie niet goedkeurde. Een poging van Richard Tuthill om in Geneve de FIA te overtuigen, haalde niets uit en de rijder geeft aan zeer gefrustreerd te zijn over de manier waarop de beslissing tot stand gekomen is.
  • Skylimit Events
"Binnen de bestaande R-GT reglementen is er ruimte om aanpassingen door te voeren aan de ophanging", licht Richard Tuthill uit. "Dit laat evenwel enkel het monteren van gravel remmen toe. In het geval van de 997 R-GT is de ophanging te groot om te passen binnen een 15 duims gravel velg. De FIA moet bekijken hoe men dit kan oplossing. "

"We hebben een oplossing gevonden welke we uitgebreid getest hebben, maar dit (onze uitleg nvdr.) was niet voldoende om het technische departement van de FIA te overtuigen. De FIA heeft veel in het werk gesteld om dit uitdagende R-GT project vooruit te stuwen en behield ook een open geest op verschillende vlakken. Dit is een nieuwe klasse en we zullen allemaal uitdagingen tegenkomen die een open discussie en denkwerk vereisen om ze uit de weg te zetten. Dat gezegd zijnde, kan ik mij frustratie niet verbergen over hoe deze beslissing tot stand gekomen is, gezien dat we onze aanvraag indienden in mei", aldus Richard.

Foto: Tuthill



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op donderdag 13 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally of Great Britain.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons