van der Horst

Rally van Zweden: Dani Sordo start niet na kwetsuur, Kevin Abbring wel

Kevin Abbring
Kevin Abbring
Dani Sordo moet noodgedwongen verstek geven voor de Rally van Zweden, de tweede manche van het WK Rally 2015 welke volgende week verreden wordt. Sordo zal voor de wedstrijd vervangen worden door Hayden Paddon, die overstapt van Hyundai's tweede team naar de equipe die ook onze landgenoot Thierry Neuville huisvest. Testrijder Kevin Abbring promoveert naar de wagen van Hyundai Mobis World Rally Team waar normaliter Paddon mee uitkwam.
  • Hamofa Performance
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Sordo viel tijdens een training met de mountain bike in zijn thuisland en brak daarbij twee ribben. Daardoor moet de Spanjaard aan de kant blijven in Zweden, maar verwacht wordt dat hij zijn wederoptreden maakt tijdens de Rally van Mexico begin maart. Zoals gemeld zal Hayden Paddon met co John Kennard het stuur van de #8 i20 nemen, terwijl onze Noorderbuur Kevin Abbring en co Sebastian Marshall de kuipjes in Paddon's Hyundai i20 #20 overnemen.

"We wensen Dani een snel herstel toe en kijken er naar uit hem snel terug in de wagen te zien. We beslisten dat het voor Dani het beste was om de Rally van Zweden uit te zitten zodat hij 100% fit is voor de Rally van Mexico", licht teamchef Michel Nandan toe. "We hebben ook gekozen om Kevin in de wagen #20 te plaatsen zodat we onze aanpak om drie wagens in te zetten voor deze rally kunnen behouden."

Foto's: FIA ERC & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op donderdag 5 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Zweden.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons