van der Horst

WRC: Romet Jürgenson eerste FIA Rally Star

Romet Jürgenson
Romet Jürgenson
Romet Jürgenson is de winnaar van de Europese manche van het FIA Rally Star-programma, een initiatief om jong talent op te sporen over alle continenten heen. De Est won de eerste van zes finales. Thierry Neuville was een van de juryleden.
  • De Swert Opticiens
Met het nieuwe programma FIA Rally Star wordt op zoek gegaan naar nieuw rallytalent. De 22-jarige Est haalde het in de finale op de Duitse Estering, onder het toeziend oog van oud-co-rijder Robert Reid, M-Sport-topman Malcolm Wilson en Thierry Neuville. "We zoeken een ruwe diamant", aldus Neuville die de crosskarts van zijn LifeLive ter beschikking stelde. "Ik onderging een soortgelijk programma en het veranderde mijn leven."

Jürgenson mag zich opmaken voor een trainingsprogramma en mag in 2023 proeven van het echte werk in een Ford Fiesta Rally3. Opvallend, de Est reed nog geen meter rally.

Er waren ook twee vrouwelijke laureaten met de Zweedse Maja Hallén Fellenius en de Britse Katie Milner. 

De zoektocht gaat nu verder naar vijf andere winnaars. De beste dame mag zich op het einde van het jaar aansluiten bij de mannen. Eind 2023 mogen de beste vier proeven van het JWRC in 2024, gevolgd door een verdere campagne in 2025 voor de beste drie. De laureaat kan in 2026 doorstromen naar WRC2.

Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 1 februari 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons