van der Horst

WRC: Rossel pakt alsnog zege in WRC2 na klacht

Yohan Rossel - Citroën C3
Yohan Rossel - Citroën C3
Niet Nikolay Gryazin maar Yohan Rossel heeft de overwinning gepakt in WRC2 in de afgelopen Rally van Monte-Carlo. Rossel diende klacht in na de wedstrijd en haalde het zo voor de groene tafel.
Nikolay Gryazin (Skoda) was niet te houden dit weekend, maar in de slotfase kwam Yohan Rossel (Citroën) helemaal onder stoom en bracht hij een kloof van bijna driekwartminuut terug tot 4.4 seconden aan de finish.

Maar daarmee was het verhaal nog niet klaar. Citroën diende klacht in, omdat de Rus een bocht teveel had afgesneden. Ze kregen gelijk en Gryazin kreeg een straf van vijf seconden toegekend, genoeg om Rossel aan de zege te helpen.

Een koekje van eigen deeg zo lijkt, want TokSport/Skoda diende vorig jaar na Ieper ook een klacht in tegen Stéphane Lefebvre (Citroën). Toen ving Citroën bot, maar de straf leverde net niet genoeg op om Andreas Mikkelsen aan de zege te helpen in de Kattenstad. Dat is nu wel anders.

De regels zijn uiteraard wat ze zijn en stellen dat er steeds twee wielen op de baan moet zijn, maar echt mooi maakt het de zege van Rossel niet.

Foto: Citroën RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 23 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons