van der Horst

WRC: Rovanperä bepaalt het tempo

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Na twee proeven in de Rally van Spanje, de voorlaatste WRC-manche, is Kalle Rovanperä de leider. De Fin gaat Thierry Neuville en Sébastien Ogier vooraf.
Wie dacht dat Kalle Rovanperä (Toyota) na zijn titel tevreden zou zijn met een bijrol, heeft verkeerd gedacht. De Fin is opnieuw op zegejacht en wordt voor het eerst sinds lang nog eens geholpen door een goede startpositie, waar hij gretig gebruik van maakt. De wegen liggen nog vochtig, de koorden vuil, en dus kan de wereldkampioen het spoor trekken.

Rovanperä klokte op de eerste twee proeven telkens de snelste tijd. Hij ging twee keer Thierry Neuville (Hyundai) vooraf die dus van meet af aan goed in het spoor zit. Het verschil bedraagt amper 3.3 seconden. Sébastien Ogier (Toyota) is een goede derde en volgt op 4.7 seconden. De Fransman lijkt gebrand om dit weekend al de merkentitel binnen te halen voor Toyota Gazoo.

De verschillen zijn nog heel beperkt met Elfyn Evans (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai), nog binnen de 7.5 seconden van de leider. Daarachter zit al een gaatje van een kwartminuut, met Dani Sordo op zes (Hyundai). M-Sport zit weer in de verdrukking met Craig Breen (Ford) pas al achtste, als leider van een kwartetje Puma's. In WRC2 is Nikolay Gryazin de leider.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons