van der Horst

WRC: Rovanperä bestijgt opnieuw zijn troon

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä staat zaterdagmiddag, na elf van de negentien proeven, aan de leiding van de Rally van Zweden. De Fin zette zich met een sterke ochtendlus opnieuw op kop van de wedstrijd, voor Elfyn Evans en Esapekka Lappi. Toyota bezet dus het volledige podium. Thierry Neuville is weggezakt naar een vierde plaats.
Thierry Neuville (Hyundai) mocht als leider beginnen aan de tweede dag, maar hield die plek niet lang vast. De Belg moest eerst Kalle Rovanperä (Toyota) laten voorgaan die furieus startte. Later zakte hij nog een plaatsje weg toen in de tweede proef ook Elfyn Evans (Toyota) voorbij de Belg ging. De verschillen bleven evenwel miniem. Ook Lappi nestelde zich nog in het koppeloton.

In de slotproef moest Neuville zelfs nog een plaats prijsgeven nadat hij even rechtdoor ging en enkel seconden verloor. De Belg heeft nu drie Toyota's voor zich uitrijden, want ook Lappi ging voorbij de Oostkantonner.  Neuville telt nu een achterstand van iets meer dan een kwartminuut op Rovanperä. Hij is 3.1 seconden verwijderd van Lappi, die de derde podiumstek in handen heeft.

Daarachter gebeurde er weinig. Oliver Solberg (Hyundai) vond nog niet het ritme terug waarmee hij vrijdagochtend opende. Takamoto Katsuta (Toyota), Adrien Fourmaux (Ford) en Gus Greensmith (Ford) volgen al op ruime afstand. Fourmaux weet wel zijn Britse teamgenoot voorlopig af te houden. Ott Tänak (Hyundai) en Craig Breen (Ford) tonen zich wel, maar zij zijn uiteraard uitgeteld voor de punten nadat ze gisteren moesten opgeven.

Andreas Mikkelsen is leider in WRC2 maar speelt wel haasje over met Ole-Christian Veiby.
Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons